ZÍTRA OPĚT VYJÍŽDÍ Z PRAHY DO OSTRAVY SMETANOV(SK)Ý OPERNÍ VLAK
6.5.2024
Ve spolupráci s Českými drahami zajistilo Národní divadlo moravskoslezské vlakové spojení mezi Prahou a Ostravou na čtyři představení z květnového Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024! Pojeďte s námi do Ostravy speciálním Smetanov(sk)ým vlakem! Zítra 7. května Vás doveze na operu DVĚ VDOVY, nebo také na první reprízu hry Tomáše Dianišky DEN ZÚČTOVÁNÍ.
 
V sobotu 4. května 2024 jsme před představením první opery Bedřicha Smetany Braniboři v Čechách zahájili druhé uvedení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024. Večer slavnostně uvedli ředitel NDM Jiří Nekvasil a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo. Po představení se uskutečnila beseda s Jiřím Nekvasilem a spisovatelem Pavlem Kosatíkem.
 
Foto Martin Kusyn
Diváci mají právě teď jedinečnou a na dlouhou dobu poslední možnost zhlédnout během 9 dnů všech osm dokončených oper Bedřicha Smetany. S koncem tohoto cyklu opustí většina inscenací Smetanových oper naše jeviště a nebudou delší dobu v Ostravě k vidění. Nenechte si ujít poslední možnost vidět opery Dvě vdovy, Dalibor a Čertova stěna. V úterý 7. května vypravíme vlak na Dvě vdovy. Tímto vlakem můžete dorazit i na novou komedii Tomáše Dianišky DEN ZÚČTOVANÍ, kterou odehrajeme v Divadle Jiřího Myrona od 18.30 hodin. Ve čtvrtek 9. května je na programu Hubička a v sobotu 11. května bude možné vlakem dojet z Prahy přes Olomouc až k Čertově stěně. Vlaky budou vyjíždět z Prahy vždy po 13. hodině, do Ostravy dorazí v 17.30 hodin a z Ostravy pak zpět vyjedou po každém představení s dostatečnou rezervou ve 23 hodin. Více informací ZDE.